vaituzinajika700

                                              

Pēc VVO datiem 60% nāves gadījumu ir saistīti ar nepareizu ēšanu un bīstamiem produktiem, kuri uzreiz nenogalina, bet pakāpeniski sagrauj cilvēku no iekšienes.

Visas slimības rodas no minerālvielu trūkuma, skābju pārpalikuma, no neizvadītiem toksīniem, no parazītiem organismā un dzīvesveida. Tikai neliels procents slimību tiek ģenētiski pārmantotas.

Cilvēka organisms vāji pārstrādā sēnes, jo nav piemērotu fermentu. Tādi ir tikai, piemēram, cūkām, briežiem, vāverēm.

Kas kopīgs lācim, ezim un cilvēkam? Visi trīs var ēst, gan gaļu, gan augus.

▲ Nenogatavojušos ābolus ēst nav vēlams, jo tajos vēl nav fermentu, kas tos gremošanas procesā var sašķelt. Fermenti parādās tikai tad, kad āboli ir nogatavojušies. Jāēd tikai nogatavojušies āboli.

Ūdens jādzer silts. Ar sviedriem no organisma izdalās toksīni. Auksts ūdens atņem enerģiju. Minerālūdeni jādzer tikai pēc ārsta norādījuma.

Tikai svaigām sulām ir augsts pH rādītājs, jo tās satur fermentus un skābekli.

Lietojot ilgstoši uzturā augļus un dārzeņus, kas audzēti ar intensīvām tehnoloģijām, ķermenī veidojas ķīmisko vielu nogulsnes, kas pamazām kļūst par toksīniem, piesārņo organismu un negatīvi ietekmē veselību.

Blaugznas izraisa pārtikas rūgšana organismā, kā arī neaizvietojamo taukskābju, B6 vitamīna un selēna trūkums. Blaugznas - tā ir sēnīte Pityrosporum ovale. Jāatjauno skābju-sārmu līdzsvaru organismā, tas ir, jārāda nelabvēlīga vide sēnītēm. Jāatņem sēnītēm barības bāze, lai nav caur ādu (avārijas izeju) organismam jāizvada toksīni, kas ir barības bāze sēnītēm. Ar pretblaugznu šampūniem šo problēmu atrisināt nevar.

Balti plankumi uz nagiem liecina par cinka trūkumu organismā.

Sāpīgi un ieplaisājuši mutes kaktiņi norāda, ka organismā trūkst B2 vitamīna.

Ja kājas sarauj krampji, tas nozīmē, ka organismā ir zems kalcija un magnijā līmenis.

Kaut arī gaļa, zivis, olas un piens ir bagāti olbaltumvielu avoti, tomēr nepārcenties ar to lietošanu uzturā. Aknām ir grūti pārstrādāt gan šajos produktos esošās olbaltumvielas, gan antibiotikas un citas ķīmikālijas, kuras tiek izmantotas lopu un mājputnu audzēšanas procesā. Organismam jāstrādā ar milzīgu piepūli, lai sagremotu gaļas olbaltumvielas.

Dažiem cilvēkiem organismā trūkst enzīma, kurš spēj sadalīt govs piena laktozi. Pazīmes tam ir vēdera uzpūšanās, gāzu uzkrāšanās caureja un aizcietējumi. Ja tomēr negribat atteikties no šī ar kalciju bagātā produkta, pienu var novārīt. Vārīšanās procesā sadalās lielās nesagremojamās piena molekulas. Vēl labāks risinājums – sakārtot zarnu mikrofloru.

Alkohols liek strādāt ar pārslodzi aknām. Aknas pārvērš alkoholu par acetaldehīdu – par formaldehīda toksisko līdzinieku, kuru lieto ādas iedeguma pastiprināšanai un iebalzamēšanas procesā.

Kāre pēc saldumiem ir kā apburtais loks. Pārmērīgs cukura daudzums ikdienas uzturā izraisa cukura līmeņa straujas svārstības, savukārt cukura līmeņa nelīdzsvarotība izraisa pēc jaunas cukura devas. Dabūjis vienu šokolādes gabalu organisms drīz vien prasīs nākamo un nākamo. Jā, cukurs sniedz strauju enerģijas pieplūdumu, taču tikpat strauji šis enerģijas līmenis arī krītas. Citādi tas ir ar medu, jo tas ir lēnais ogļhidrāts, enerģijas pieplūdums būs vienmērīgs un ilgākam laikam.

Kāre pēc saldumiem ir kā apburtais loks. Pārmērīgs cukura daudzums ikdienas uzturā izraisa cukura līmeņa straujas svārstības, savukārt cukura līmeņa nelīdzsvarotība izraisa pēc jaunas cukura devas. Dabūjis vienu šokolādes gabalu organisms drīz vien prasīs nākamo. Jā, cukurs sniedz strauju enerģijas pieplūdumu, taču tikpat strauji šis enerģijas līmenis arī krītas. Citādi tas ir ar medu, organismam nav jāpatērē tik daudz enerģijas tā pārstrādei, jo tas ir lēnais ogļhidrāts, enerģijas pieplūdums būs vienmērīgs un ilgākam laikam.

Rieksti un sēklas satur daudz labo tauku, jeb neaizvietojamās taukskābes. Ēdot šos, labos taukus, jūs nepieņemsieties svarā. Tie pat palīdzēs tev zaudēt liekos kilogramus.

Piesātinātie tauki no nepiesātinātajiem atšķiras ar to, ka tauku molekulai nav vairs nevienas brīvas vietas ūdeņraža atoma pievienošanai. Poli-nepiesātinātajiem tauku molekulai ir vairākas vietas, bet mono-nepiesātinātajai ir tikai viena vieta.

Augu tauki normālos apstākļos parasti ir šķidri. Tie satur pārsvarā nepiesātinātos taukus un ir veselīgāki par dzīvnieku izcelsmes taukiem, taču ir izņēmumi – tādi kā palmu un kokosriekstu eļļa, tie satur piesātinātos taukus.

Hidrolizācijas procesā šķidrās nepiesātinātās augu eļļas var pārvērst par piesātinātajām, jeb cietajiem taukiem. Piemēram, hidrolizējot kukurūzas eļļu var iegūt margarīnu. Tālāk pēc atbalināšanas ar attiecīgo piedevu palīdzību var panākt vajadzīgo krāsu, smaržu un garšu. Lai varētu reklamēt kā veselīgu produktu vēl var pievienot vitamīnus, protams, sintētiskos. Jo dabīgie ir ļoti dārgi.

Palmu un kokosriekstu eļļas plaši izmanto pārtikas industrijā, jo tās ir daudz lētākas par pārējām augu eļļām. No tām ražo margarīnu, pievieno piena izstrādājumiem, kā arī plaši izmanto konditorijā, jo ir cietas un izstrādājumiem ir viegli izveidot vajadzīgo formu.

Margarīns un pārstrādātās dārzeņu eļļas satur daudz trans formas taukskābes, kas negatīvi ietekmē sliktā holesterīna līmeni asinīs, veicinot risku saslimt ar sirds asinsvadu slimībām. Pie tam tās ierobežo organisma spēju uzsūkt veselīgās neaizvietojamās taukskābes. Trans-tauki bloķē fermentus un jaunu vielu veidošanās, kā arī organisko vielu noārdīšanās (katabolisms) nenotiek.

Pēc Union of Concerned Scientists datiem trans-tauki ir vainojami ar krūti bērnus barojošo māšu piena kvalitātē, jo ar pienu nokļūst jaundzimušā organismā, kā arī veicina bērnu dzimšanu ar patoloģiski mazu svaru. Palielina diabēta risku un vājina imunitāti. Traucē citohroma oksidāzes fermenta darbību, kam ir svarīga loma kancerogēno vielu neitralizācijā. Samazina testosterona līmeni un vājina spermas kvalitāti.

Bērnu pamperos temperatūra sasniedz 430C. Sevišķi bīstami tas ir zēniem. Tā ir neauglīgas jaunā panadzes radīšana, jeb sterilizācija.

Pārtikas konservanti ir vielas, kas neļauj vairoties baktērijām, tādējādi novērš produktu bojāšanos. Intensīvi ikdienā lietojot šādus produktus, tiek izjaukts mikroekoloģiskais līdzsvars cilvēka organismā.

Mikroviļņu krāsnī sildot un gatavojot produktus, tie kļūst nedzīvi, jo tiek iznīcinātas visas baktērijas un mikrobi, tai skaitā labās baktērijas. Tiek pilnīgi izjaukta ūdens struktūra.

Pārtikas piedevas, konservanti un citi ‘’labumi’’ izraisu milzīgu stresu organismam. Lai to visu sagremotu, organismam ir ļoti smagi jāstrādā. Rezultātā enerģijā un vērtīgās uzturvielas tiek izmantotas gremošanas procesā, kaut arī tās vajadzētu izmantot daudz lietderīgāk kā, piemēram, imūnsistēmas stiprināšanai.

Avokado augļi satur 14 vērtīgas minerālvielas, kas lieliski regulē organisma funkcijas un stimulē augšanu. Īpaši vērtīgs ir dzelzs un varš. Tie veicina sarkano asinsķermenīšu rašanos un novērš mazasinību. Mazasinība ir viens no galvenajiem cēloņiem nogurumam un nespējai pārvarēt stresu.

Dārzeņi un svaigi augļi spēj fantastiski uzlabot tavu veselību. Tos nevajag ne karsēt, ne arī kādi citādi gatavot. Gatavošanas procesā tiek iznīcinātas daudzas vērtīgas uzturvielas, vitamīni un uzturvielas, turklāt karstumā iet bojā arī visi dzīvie fermenti.

Bietes sarkanās var ēst cik gribas. Ja urīns kļūst iesarkans, tas nozīmē, ka vāji strādā nieres. Tādā gadījumā jāierobežo. Urīnam jābūt salmu dzeltenam.

Svaigajos produktos, ir daudz fermentu. Tie izdalās košļāšanas procesā un ir būtiski nepieciešami visās ķīmiskās reakcijās, kas norisinās cilvēka organismā. Fermenti veicina gremošanas, vielmaiņas un reģeneratīvos procesus, kā arī nostiprina imunitāti. Bez fermentiem organisms nespētu pilnvērtīgi funkcionēt. Tie ir iesaistīti visos ķermeņa bioķīmiskajos un fizioloģiskajos procesos. Fermenti ir ārkārtīgi svarīgi imūnsistēmas stabilizēšanai, kas ir galvenais labas veselības nosacījums. Tāpēc ēdiet diedzētos graudos. Tajos ir daudz fermentu.

Gremošanas fermentus cilvēka organismā izstrādā aizkuņģa dziedzeris. Ēdot ķīmiski pārstrādātu un neveselīgu barību, tas tiek pārslogots, jo jāsaražo milzīgs daudzums gremošanas fermentu. Taču, ja aizkuņģa dziedzeris ir pārpūlēts un vairs nespēj aktīvi ražot fermentus, gremošanas procesa nodrošināšanai tiek izmantoti vielmaiņas fermenti. Savukārt, ja arī tos pietrūkst, tad tādi vienkāršie uzdevumi kā staigāšana, domāšana, runāšana un pat elpošana organismam kļūs par smagu darbu.

Termiski apstrādājot produktus, tie zaudē fermentus. Pētījumi rāda, ka ikvienā produktā, kurš karsēts 20 minūtes temperatūrā augstākā par 500 C ir pilnīgi un totāli iznīcināti visi fermenti.

Putras ir jāgatavo temperatūrā līdz +600C, lai neiznīcinātu visu vērtīgo: aminoskābes, fermenti utt.

▲ Ja cilvēks sāk badoties, organisms sākumā tērē ogļhidrātu rezerves, pēc tam olbaltumvielas un tikai pēc tam kā pēdējo – tauku rezerves. Organisms pielāgojas maksimāli izmantot pieejamās barības vielas, un tiklīdz badošanās pārtraukta, strauji ar uzviju atjauno zaudētos kilogramus. Bet pirms tam jātiek skaidrība, kas veido lieko svaru, tauki vai ūdens (tūskas).

Svaru zaudēt nedrīkst vairāk kā 1,5 kg nedēļā. Tauki ātrāk aiziet nevar. Var tikai ūdens. Ātra svara zaudēšana - tas ir trauksmes signāls, ka jūs zaudējat šķidrumu. Tas var būt cēlonis bīstamām slimībām.

Antioksidanti neitralizē brīvos radikāļus, atdodot tiem elektronu. Lietojot ar antioksidantiem bagātu uzturu (diedzēti graudi, svaigi augļi un dārzeņi), tiek pasargātas šūnas no bojājumiem, tādējādi samazinot iespējamās mutācijas, kas ir onkoloģisko un citu slimību cēlonis. Brīvie radikāļi veicina novecošanos.

Marinētiem gurķiem pievilcīgo izskatu un ilgo uzglabāšanas termiņu panāk pievienojot tiem 2-3% etiķskābes (E-260), kas bloķē fermentu darbību un neitralizē sālsskābi kuņģī utt.. Bet kraukšķīgums tiek panākts, pievienojot kālija hlorīdu (E-509)

Tāds izplatīts simptoms kā atraugas liecina par skābes pārpilnību. Tā no kuņģa iekļūst barības vadā, kura gļotāda nav piemērota skābai videi, tāpēc cilvēks izjūt diskomfortu.

Jogurts, kuram nav nekas pievienots un kurš satur dzīvās baktērijas, maksimālais uzglabāšanas termiņš ir 3 diennaktis.

▲ Jogurtā pievienotais cukurs veicina rūgšanas procesus zarnās.

Tāpat kā medu, cukuru nedrīkst dzert, ja jūs ļoti gribat cukuru, paņemiet vienkārši ar karoti un ieēdiet, jūs apēdīsiet tik cik organismam vajag.

Ja jūs gribat kafiju, dzeriet to bez cukura, ja jums tāda negaršo – jūs nemīlat kafiju, jūs gribat cukuru. Kafija jālieto tikai dabīgā un bez piena, nelielās krūzītēs. Var pievienot citronu, bet ne pienu.

Aizkuņģa dziedzeris izdala 3 fermentus: amilāzi, proteāzi un lipāzi. Amilāze šķeļ cieti (kartupeļi, maize), proteāze – olbaltumvielas (gaļa) un lipāze – eļļas un taukus.

Katra organisma šūna izmanto skābekli, lai iegūtu enerģiju. Rezultātā veidojas molekulas, kuras ir pazaudējušas elektronu. Tie ir brīvie radikāļi. Šīs molekulas ir nestabilas un ļoti aktīvas. Tām nepieciešams viens elektrons, lai kļūtu atkal stabilas. Tāpēc tās paņem elektronus no mūsu organisma dzīvajām šūnām – ādas, asinīm un pat no DNK molekulām, kuras kontrolē citu molekulu attīstību. Brīvie radikāļi veicina novecošanos, izjauc šūnu vairošanās procesu un ir audzēju veidošanās cēlonis. Ir dabiskie līdzekļi aizsardzībai pret brīvajiem radikāļiem. Tos sauc par antioksidantiem. Tie dot vienu no saviem brīvajiem elektroniem, tādā veidā neitralizējot brīvos radikāļus, līdzsvaro un padara tos nekaitīgus. Brīvo radikāļu savairošanās ir cēlonis ap 80 slimībām.

Par organisma funkcionēšanu daudz var pateikt pēc acs sklēras (acs baltums) krāsas. Balta sklēras krāsa liecina par optimālu dzīvības procesu norisi organismā, dzeltenā liecina par aknu disfunkciju un žults izdales problēmām, bet sarkanā par ļoti zemu enerģētisko līmeni šūnu struktūrās (piemēram, cilvēks ļoti noguris).

Cilvēka tievā zarna, kur notiek barības pilna sadalīšanās, iekšējais kopējais laukums ir 300 m2.

Adrenalīna izdalīšanos veicina gan pozitīvas, gan negatīvas emocijas. No organisma tas tiek izvadīts ar urīnu, sviedriem un asarām. Šādās reizēs ir svarīgi lietot daudz ūdens.

Šūnām DNS molekulu būvēšanai nepieciešamas 28 aminoskābes, no tām 7 neaizvietojamās, ko iegūstam tikai ar uzturu. Ja kādas no tām trūkst, šūna nevar veidot precīzu kopiju. Veidojas liels daudzums neprecīzu DNS kopiju. Rezultātā cilvēks dzīves laikā strauji maina savu ārējo izskatu, jo šūnām atjaunojoties veidojas neprecīzas kopijas. Mainās, piemēram, matu krāsa, sejas45Šūnām DNS molekulu būvēšanai nepieciešamas 28 aminoskābes, no tām 7 neaizvietojamās, ko iegūstam tikai ar uzturu. Ja kādas no tām trūkst, šūna nevar veidot precīzu kopiju. Veidojas liels daudzums neprecīzu DNS kopiju. Rezultātā cilvēks dzīves laikā strauji maina savu ārējo izskatu, jo, šūnām atjaunojoties, veidojas neprecīzas kopijas. Mainās, piemēram, matu krāsa, sejas ādas tonis, sejas kontūras, deguns, ausis utt. Lai šādas straujas izmaiņas nenotiktu ir svarīgi lai uzturvielas būtu sabalansētas pareizās attiecībās.

Ir 16 vitamīni. Vitamīni faktiski ir piedevas aminoskābēm. Cilvēkam tos vajag nedaudz, dažus pavisam nedaudz, piemēram B12 dzīves laikā vajag tikai 1gr. Vitamīnus vajag visus, tikai visi kopā dod efektu. Visi vitamīni ir svarīgi, jo katram ir sava funkcija, ko tas veic. Piemēram, kalcijs organismā šķīst tikai C vitamīna klātbūtnē. C vitamīns ir kā kalcija transport mašīna. Ja organismā trūkst B5 vitamīna (pantotēnskābe), sākas aptaukošanās utt. 

Ir 16 vitamīni. Tie faktiski ir piedevas aminoskābēm. Cilvēkam tos vajag nedaudz, dažus pavisam maz, piemēram, B12 dzīves laikā vajag tikai 1gr. Organismam nepieciešami visi vitamīni, jo katram no tiem ir sava funkcija. Piemēram, kalcijs organismā šķīst tikai C vitamīna klātbūtnē.

Cilvēkam kuņģis ir kā aizsargbarjera, kas nelaiž tālāk vīrusus, sēnītes, mikrobus, parazītus un iznīcina tos. Kuņģa sulas iedarbībā tiek atvērti šūnu ribosomās atrodošies fermentu maisiņi. Savukārt fermenti ir tie, kas faktiski pārstrādā apēsto barību.

Neironiem un eritrocītiem nav kodola. Tie nevairojas. Visas šūnas vairojas, izņemot šīs.

Šūnas smadzenes ir tās membrāna, kas sastāv no trīs slāņiem, divi olbaltuma slāņi un pa vidu tauku slānis. Membrānā ir kanāliņi. Tie ir kā krāniņi, kas izlaiž vai neizlaiž aminoskābes olbaltumu būvēšanai. Šūnas kodols uztur DNK materiālu, un darbojas kā reproduktīvā sistēma.

Šūnu atjaunošanās atkarīga no to DNK, kam jābūt pilnvērtīgam un nebojātam. Deformēta DNK matrica rada nepilnvērtīgu šūnu, kā rezultātā sākas degradācijas un novecošanās process.

Cepot vai, vārot kartupeļus, ar mizu, zem tās paliek fermenti, kas palīdz tos pārstrādāt.

Nieres ģenētiski ieprogrammētas uz 500 gadiem, sieviešu olnīcas uz 400 gadiem. Kuņģis pilnībā atjaunojas 3 – 4 dienās, āda 27 dienu laikā.

Cilvēka deguns spēj atcerēties ap 50 tūkstošu aromātu.

Bērniem kalcijs visvairāk vajadzīgs 6 gadu vecumā. No kalcija pietiekamības ir stipri atkarīga spermatozoīdu kvalitāte. Ir maldīgs uzskats, ka kalcija pārpalikums veido akmeņus nierēs un žultspūslī, kam faktiski ir cits cēlonis - ūdens nedzeršana. Visdrīzāk kalcija deficīts izraisa nierakmeņu veidošanos, jo ir galvenais sārmainās vides uzturētājs.

Daba mums ēšanas baudu ir devusi, lai ēstu, bet seksuālo, lai vairotos.

Beta karotīna vairāk ir vārītos burkānos nekā svaigos.

Smadzenes bez glikozes iet bojā 10 sekunžu laikā (hipoglikomiskā koma), tāpēc glikozes piegādei tām nevajag insulīnu, tās spēj pašas paņemt glikozi.

Vienmēr olbaltumvielu sadalīšanās procesā izdalās slāpeklis un sērs.

Lai šūna dzīvotu, tai nepieciešams skābeklis, ūdens, viegli sārmaina vide pH=7,43, toksīnu neesamība, temperatūra 360 C un uzturs. Tai nav saprotami sintētiskie vitamīni un sintētiskās minerālvielas.

Viens no matu izkrišanas cēloņiem ir krama trūkums. Dabā tas visvairāk ir nātrēs, rīsos.

Labākais līdzeklis pret žagām – iedzert ūdeni.

Sapelēja ievārījums burkā un pārplīsa gurķu burkā – tas nozīmē, ka viss dzīvais līdz galam netika nogalināts, jo pamaz cukura, pamaz sāls, pamaz karsēts. Industriālajiem pārtikas ražotājiem tas gadās retāk, jo ir daudz spēcīgāki ieroči pret sēnītēm un baktērijām.

Serotonīns ir tā saucamais laimes – hormons. Lai tas sintezētos vajadzīgas trīs neaizvietojamās aminoskābes – triptopāns, metialīns, fenelanīns. Tās ir, piemēram, jūras aļģēs, bišu maizē, avokado utt. Lai arī cik jūs būsiet veiksmīgi, ja nebūs serotonīna, laimīgi nejutīsieties. Arī ar šokolādes ēšanu šo problēmu risināt nevajadzētu, jo tiek bloķēti daži fermenti, kas nodrošina labu aknu darbību.

Sarkanais sausai vīns vīriešiem bremzē hormona testosterona pārveidi sieviešu hormonā estrogēnā. Alus tieši otrādi - vīriešus dara sievišķīgākus.

Avokado lielā daudzumā satur mono nepiesātinātās taukskābes, kā arī ir labs olbaltumvielu un kālija avots.

Piena produkti satur daudz kalcija, bet jāņem vērā, ka šis kalcijs vienlaicīgi arī tiek daudz tērēts skābju dzēšanai, ko rada pienā esošais olbaltums.

Visu veidu sasmalcinātie rieksti ir ideāla augsne gaisā esošo pelējuma sporu iedarbībai, tāpēc ātri vien tie kļūst rūgti un lietošanai bīstami.

▲ Mēs dzimstam ar noteiktu neironu skaitu. Šis skaits dzīves laikā nemainās. Piedzimstot nav neironu saišu. Dzīves laikā cilvēks izmanto tikai 3% saišu. Atmiņas saturs smadzenēs glabājas kā saites starp neironiem.

Šūnām vajadzīga gan gaisma gan krāsas. Tās gan absorbē gan izstaro gaismu. Gaismu saņemam no saules, bet krāsas no augiem. Piemēram, zaļo no augu lāpām, oranžo no ķirbjiem, tumši zilo no mellenēm utt. Viss, kas ir pigmentēts, satur A vitamīnu, kas neitralizē brīvos radikāļus.

Fotosintēze ir ūdens sadalīšanās ūdeņraža jonos un skābeklī. Šā procesa rezultātā izdalās enerģija, kas aiziet dzīvības celtniecībā. Tātad augi enerģiju ņem no ūdens. Ēdot, piemēram zaļos salātus, ar hlorofila molekulām jūs saņemat kolosālu dzīvības enerģiju.

Ir izpētīts, ka vietās, kur dzīvo ilgdzīvotāji, ūdens ir ar mazu mineralizāciju (līdz 200 mg/l) un minerāli ir organiskas izcelsmes (nāk no zemes virskārtas). Tur pretī pie mums veikalos nopērkamajos minerālūdeņos mineralizācija ir ap 400 līdz pat 1000 mg/l, minerāli ir iegūti no iežiem un vienkārši mehāniski pievienoti. Šāda minerālūdens lietošana ikdienā var izraisīt saslimšanu ar kalcinozi.

Lietojot uzturā pārsvarā skābu vidi veidojošus produktus (saldinātie dzērieni, gaļa, pārtikas piedevas utt.), organismā samazinās fermentu aktivitāte, tiek traucēti visi tur notiekošie procesi, pastiprinās skābju agresivitāte, audi kļūst trauslāki un uzņēmīgāki pret infekcijas slimībām, vājinās imunitāte, notiek demineralizācija. Lai dzēstu skābes organisms tērē minerālvielas, paverot ceļu kaulu un zobu slimībām.

Visi rūgtie zāļu uzlējumi rada sārmainu vidi. Piemēram, vērmeles, čemuru augstiņš (Centaurium). Faktiski fitoterapija balstās uz visiem sārmus veidojošajiem šķidrumiem.

Pievienojot ūdenim tikko izspiesta citrona sulu, ūdens kļūst sārmains. Tas jādzer uzreiz, jo jau pēc 15 minūtēm tas kļūs skābs, pH rādītājs mainīsies uz skābo pusi.

Cilvēkam uz mēles ir vairāk kā 10000 analizatoru, kas atrodas garšas kārpiņās. Tie nosaka ķīmiskos savienojumus. Mēles gals uztver saldu, vidusdaļa rūgtu, bet mēles sāni skābu un sāļu.

Kādas desas labāk pirkt, to jautājiet kaķim. Kaķis spēj 14 reizes labāk par cilvēku atšķirt kurā desu paraugā ir vairāk gaļas un kurā mazāk.

Pērkot žāvētu desu jāatceras, ka labuma būs maz. Cilvēka organisms to nespēj sadalīt, jo fermenti nedarbojas. No šī produkta šūnas būs badā.

Akrilamīds ir inde, kas veidojas vairākas reizes cepot vienā un tai pašā eļļā produktus, sevišķi tas attiecas uz ogļhidrātiem, apcepot tos augstā temperatūrā.

Jēlām olām nevajag ēst plēvi, kas atrodas starp čaulu un olbaltumu. Tur ir kaitīgas vielas, kas graujoši iedarbojas uz aizkuņģa dziedzeri. Tādā veidā daba aizsargā putnu olas.

Aspartāms ir 200 reizes saldāks par cukuru (saldinātie dzērieni, košļājamā gumija). To lieto it kā lai samazinātu kalorijas. Ūdenī tas sadalās aminoskābēs un metanolā, kas ir toksiska viela.

No riekstiem tikai mandeles rada sārmainu vidi organismā, pārējie rieksti veido skābu vidi.

Riekstu un sēklu iepriekšējā mērcēšana ievērojami atvieglo to sagremošanu un tālāku asimilāciju, kā arī veicina ārējā apvalka atdalīšanos, kurā ir vielas, kas nomāc fermentu darbību. Pirmo dīgļu parādīšanās liecina, ka produkts ir kļuvis sārmains.

Heksamīns, jeb urotropīns (E-239), ko iegūst, amonjakam reaģējot ar formaldehīdu, pati pa sevi nav kaitīga viela un to var pievienot, piemēram, mazsālītām siļķēm vai zivju ikriem, lai labāk uzglabātos. Taču, reaģējot ar etiķi veidojas bīstama viela formaldehīds. Faktiski tas ir formalīns (balzamē līķus). Tā ir bīstama inde, kas veicina onkoloģiskās un daudzas citas slimības.

Nieres ir visnetīrākā vieta dzīvniekam, kur uzglabājas toksīni. Tāpēc nav ieteicams ēst nieres.

Plastikas iepakojumos drīkst turēt tikai neitrālus produktus, piemēram, ūdeni, bet ne gāzēto vai minerālo. Sevišķi bīstami plastikas iepakojumos ir uzglabāt skābi saturošos produktus. Tos jāuzglabā stikla traukos.

Ieņemot pirmo antibiotiķu devu, bojā aiziet 90% baktēriju, bet 10% pašu stiprāko paliek. Ja tajā momentā pārtraukt ārstēšanu, tiks ģenerēta jauna baktēriju paaudze, kas ir izturīga pret lietotām antibiotikām. Nākošreiz saslimstot šis antibiotiķis var arī nepalīdzēt. Izmantojot propolisu, šāda problēma nepastāv.

 maize150